creșterea-angajabilității-tinerilor

    Liceeni din 13 țări propun soluții pentru creșterea angajabilității tinerilor.

   S-a întâmplat în cadrul competiției europene Global Enterprise Challenge, parte a programului european Global Enterprise Project, dezvoltat de Junior Achievement – Young Enterprise Europe (JA-YE) și de European Round Table of Industrialists.

    Astfel, 72 de elevi din 13 țări au  avut la dispoziție 24 de ore pentru a găsi soluții fezabile pentru a îmbunătăți șansele de a obține un job.

   România s-a prezentat la această finală cu 10 elevi de la 7 licee din București.  E vorba de Colegiul Național Bilingv George Coșbuc, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Colegiul Național Gheorghe Șincai, Colegiul Național Ion Creangă, Colegiul Național Mihai Viteazul, Colegiul Național Spiru Haret și Liceul Teoretic Dante Alighieri.

  Soluția câștigătoare, denumită „Jocul european”, constă într-un un joc de simulare care le oferă elevilor oportunitatea de a păși în lumea antreprenoriatului, confruntându-se cu situații reale. Mai exact, un model „câștig-câștig” în care elevii învață, iar companiile rezolvă probleme de zi cu zi printr-o perspectivă nouă.

    Din echipa câștigătoare a făcut parte și un elev român de la Colegiul Național Mihai Viteazul, Matei Crețu: „Mi-a plăcut că pe parcursul GEP erai extrem de motivat să reușești și să dovedești de ce ești în stare. Acest concurs reușește să îți dezvolte soft skills-urile, contribuind atât la dezvoltarea ta personală, cât și la cea profesională. După câștigarea lui, pot spune că sunt din ce în ce mai atras de lumea antreprenoriatului, întrucât mi-a arătat ce înseamnă să fii antreprenor.”

Vrei sa comentezi?