liceeni-smartphone

   O echipă de liceeni de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală a câștigat locul întâi la competiția Social Innovation Relay (SIR), cu o aplicație smartphone prin care sprijină persoanele care suferă de depresie sau anxietate.

   Echipa, formată din elevii Alexandru Amarandei-Stănescu, Valentin Bucur, Alexandru Sasu și Matei Dimitrie Tita, sub coordonarea profesoarei Cristiana Popescu, și-a propus să determine utilizatorii să își schimbe percepția și comportamentul cu ajutorul unor citate, provocări și imagini motivaționale furnizate de „BestBuddy” și adaptate la profilul fiecărui utilizator.

   Aplicația va fi realizată cu sprijinul unor psihologi și va putea fi instalată gratuit de orice posesor de smartphone.

   Competiția face parte din proiectul educațional Social Innovation Relay, implementat la nivel internațional de Junior Achievement, în parteneriat cu NN și HP.

   SIR provoacă elevii să gândească în echipă și să formuleze soluții viabile pentru rezolvarea unor probleme sociale reale identificate de ei în comunitate, în domeniile educație, sănătate, incluziune socială, dezvoltarea nivelului de trai și sustenabilitate. În cadrul proiectului, liceenii au parcurs un curs online și un quiz certificat de antreprenoriat social, au participat la un webinar cu profesioniști din mediul de business și la sesiuni de mentorat cu voluntari NN Romania, care le-au dat feedback, le-au făcut recomandări și i-au ajutat să-și îmbunătățească ideile.

Vrei sa comentezi?