Cinema-Edu 3

   Cinema-Edu aduce din nou filmele de calitate în programa extra-curriculară a liceenilor. Aflat la cea de-a patra sa ediție, proiectul este dezvoltat de Asociația Culturală Macondo și sprijinit de Centrul Național al Cinematografiei.

     Liceenii din aproape 80 de licee bucureștene și din alte șapte localități din țară vor viziona anul acesta șase filme în perioada februarie – iunie 2014. Primele vizionări din acest an vor avea loc pe data de 24 februarie la Noul Cinematograf al Regizorului Român și la Institutul Italian de Cultură „ Vito Grasso”  pentru filmul „ Io e te”/Eu și tu”, cel mai recent film al marelui maestru Bernardo Bertolucci. Scenariul gravitează în jurul creativității și al relațiilor de comunicare, care adesea pot fi dificile, inclusiv între frați.

    Institutul Cervantes, pe data de 25 februarie,  găzduiește filmul „El Bola” („Bila”), o poveste despre o prietenie care are puterea de a-l transforma pe Pablo, un băiat de 12 ani cu o situație familială dificilă.

  Proiectul își propune să familiarizeze publicul tânăr cu filme din patrimoniul european și național, susținând discuții și dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate.

   Fiecare film Cinema-Edu este însoțit de un ghid de discuție și analiză, dedicat atât elevilor, cât și profesorilor care pot continua dezbaterile din sălile de proiecție și la școală, în orele de dirigenție. Pe parcursul acestui an, liceenii sunt invitați în spații culturale precum Institutul Cervantes, sau Institutul Cultural Italian, Biblioteca Națională, Cinema Elvira Poescu și Noul Cinematograf al Regizorului Român, cu invitați speciali și surprize pregătite pentru Săptămâna ”Să fim mai buni, să știm mai mult” din perioada 7 -11 aprilie.

Vrei sa comentezi?