ProfilECDL

   Imprimantele 3D au ajuns din nou în școală. O altă grupă de liceeni din București sunt absolvenții cursului de 3D Printing susținut de ECDL ROMANIA cu sprijinul ENEVO Group. 

   Vineri, 12 iunie 2015, ora 12:00, îi vom felicita și vom discuta cu elevii implicați la curs la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, împreună cu Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

   Învățarea noilor tehnologii este prioritară într-o societate în continuă schimbare, iar dobândirea competențelor IT de către tineri este o condiție obligatorie pentru exploatarea tuturor oportunităților digitale.

   Aceasta este tema de dezbatere a evenimentului la care vă invităm să testăm tehnologiile de imprimare 3D alături de absolvenții trainingului inovativ.

   13 elevi de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din capitală au participat la un training dedicat tehnicilor de modelare și imprimare 3D prin proiectul Liceenii învață 3D Printing, inițiat de ECDL ROMANIA cu sprijinul ENEVO Group. Proiectul a debutat la începutul anului cu o grupă pilot la un colegiu tehnic. Atunci, Ministrul Educației, domnul Sorin Mihai Cîmpeanu, i-a felicitat personal pe absolvenți și a declarat: “Nu numai pentru absolvenții de liceu, dar și pentru absolvenții de licențe și de mastere, în momentul în care se angajează, modul în care pot demonstra că și-au însușit cunoștințele privind noile tehnologii este un criteriu esențial la angajare. Deci, mergeți pe acest drum.”

   Și în această etapă, timp de o lună, liceenii de la Vianu s-au întâlnit cu specialiștii ENEVO, având posibilitatea să aplice efectiv teoria, reușind să imprime 3D propriile obiecte concepute.

   Vineri, marcăm finalizarea cursului la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu alături de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Vom asista la o sesiune de demostrații 3D printing și o dezbatere pe tema importanței noilor tehnologii în educația generațiilor viitoare. Vom intra în universul 3D cu elevii și profesorii de la curs și vom testa 3D printing împreună cu alți liceeni și profesori interesați. Tot atunci vom discuta despre posibilitatea de a integra un modul structurat de tehnici de imprimare 3D la nivelul educației formale, non-formale sau informale.

   În calitate de autoritate de certificare a competențelor digitale în România, ECDL ROMANIA se implică activ în ghidarea tinerilor spre accesul la competențe digitale reale și oferă instrumentele utile pentru provocările ce decurg din transformările tehnologice. În acest context, susținerea proiectului Liceenii învață 3D Printing este un demers firesc. Dovezile arată că expunerea la tehnologie nu poate fi echivalentă cu abilitatea de a o folosi. Dacă tinerii nu au acces la educație digitală în mod formal și structurat, s-ar putea ca niciodată să nu se deblocheze pe deplin potențialul tehnologiei digitale pentru ei ca și cursanți, angajați, antreprenori sau cetățeni.

   Pentru ENEVO Group, proiectul Liceenii învață 3D Printing reprezintă o noua provocare în dezvoltarea industriei imprimării 3D și a dezvoltării specialiștilor în 3D Printing din România. “Am dezvoltat acest curs, cât și modul de desfășurare a lui astfel încât să oferim elevilor nu numai o viziune de ansamblu asupra tehnologiei, dar și un ghid al construcției de obiecte, de la idee, la model digital, la produs fizic. Pe scurt, am sumarizat în acest program experiența, testele și cercetările echipei noastre din ultimii 2 ani în care am lucrat zi de zi cu imprimantele. Compania noastră susține dezvoltarea inovației prin educație și prin accesul la tehnologii cu potențial mare de dezvoltare pe viitor.”

Vrei sa comentezi?