stem_elevi

    Peste 100 de elevi din 11 licee din București s-au înscris în (con)cursul STEM Innovation Challenge 2.0 în care învață să programeze mini-roboți. Ei vor lucra timp de trei săptămâni împreună cu mentori-studenți de la facultăți de profil și cu ingineri din compania Freescale Semiconductor România, având ocazia să descopere domeniul embedded software, printr-o experiență practică și originală.

   (Con)cursul STEM Innovation Challenge 2.0 este un proiect educațional derulat de JA România, în parteneriat cu Freescale Semiconductor România, în care elevii de liceu pasionați de informatică își dezvoltă abilitățile de programare a unor roboței de tip ”line follower”. Proiectul stimulează pregătirea elevilor pentru o viitoare carieră în domeniul Hi-Tech încă din timpul liceului, prin dezvoltarea cunoștințelor tehnice și de lucru în echipă, în contexte learning by doing.

   ”Modul în care lucrăm în proiect diferă mult de stilul orelor de la clasă. Aici facem ceva foarte practic și aplicat și asta ne ajută foarte mult să ne familiarizăm și să înțelegem un anumit mediu de lucru”, a spus Alexandru Cuturela, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu”.

   În următoarele săptămâni, liceenii vor participa la sesiuni de lucru în care vor învăța cum să folosească limbajul de programare C și să calibreze senzorii roboților pentru a-i determina să parcurgă cât mai rapid un anumit traseu.

   La finalul lunii mai, echipele înscrise în (con)curs vor participa la ”întrecerea roboțeilor”, pe un traseu stabilit în ziua competiției, scopul fiind ca roboțeii sa îl parcurgă într-un timp cât mai scurt. Vor fi declarate câștigătoare: echipa al cărei roboțel parcurge cel mai repede traseul dat, echipa cu cea mai bună prezentare și echipa cu cel mai documentat cod.

   „Suntem bucuroși să putem contribui și anul acesta la efortul de a ridica nivelul calitativ al sistemului de învățământ românesc, mai ales în zona de Hi-Tech, unde România este un jucător activ și competitiv pe piața mondială. Ne-am dori ca numărul tinerilor care își aleg aceasta direcție de carieră să crească în fiecare an”, a spus Roxana Dragomir, EMEA Talent Acquisition Manager.

Vrei sa comentezi?