concurs-programare

   Liceenii din capitală și-au testat abilitățile de programare într-un mod inedit.

   S-a întâmplat în cadrul proiectului STEM Innovation Challenge.

  Lucrând timp de patru săptămâni, în echipă cu ingineri embedded software, tinerii au programat mini-roboți care să parcurgă cu viteză maximă un circuit conceput de organizatori.

   Scopul proiectului este să încurajeze tinerii să urmeze o carieră în științele exacte (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

  Calibrând senzori, comandând motoarele la viteza maximă și învățând learning by doing cum pot folosi limbajul de programare C, liceenii au descoperit domeniul embedded software, printr-o experiență practică și originală.

   Echipa “Path Finder”, care programat cel mai rapid mini-robot, a fost formată din elevii Cristian Alexandru (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu), Dumitrescu Andrei (Colegiul Național Ion Creangă), Gheorghe Alina (de la Colegiul Bilingv George Coșbuc) și Vădureanu Andreea-Mihaela (Colegiul Național Spiru Haret).

   Pe locurile doi și trei, la diferență mică de timp, s-au clasat echipele Sky421 și Mustang, aceasta din urmă câștigând și premiul pentru cel mai bun cod. Juriul a acordat și un premiu pentru cea mai bună prezentare, care a revenit echipei Sava’s Creed de la Colegiul Național Sfântul Sava.

Vrei sa comentezi?