programul- Junior-Achievement-BizzFactory

    Liceenii își incubează ideile de afaceri în programul Junior Achievement BizzFactory.

   În cadrul acestuia vor primi feedback de la consultanți voluntari cu expertiză în diferite domenii, pentru a-și îmbunătăți afacerea pilot. 

  50 de companii-pilot create de elevi din București în cadrul programului de antreprenoriat al Junior Achievement Romania au participat la târgul local organizat pe 11 aprilie la Liceul Teoretic Național. Dintre acestea, zece echipe au fost selectate pentru a participa la faza națională de incubare BizzFactory.
   Echipa clasată pe primul loc (SoftPad), formată de elevi de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Liceul Teoretic Național, a conceput o platformă educațională online care își propune să ajute tinerii să învețe noțiuni elementare despre bursa de valori, prin informații și simulări online.

   Pe locul doi s-a clasat echipa O’Marc Holidays care a conceput schițe pentru căsuțe modulare de vacanță construite din materiale reciclate destinate turiștilor cu venituri mici. Juriul a oferit locul trei mini-companiei STUP, formată din elevi de la Colegiul Național Sfântu Sava. Tinerii și-au propus să ofere celor mai mici oportunitatea de a învăța practic în cadrul unor cluburi specializate pe teme precum științele naturii, limbi, arte, științe socio-umane și reale.

   În faza de incubare, toate cele 32 de echipe selectate la nivel național vor  concura la finala națională a competiției Compania Anului care va avea loc pe 28 mai, în București.

   Echipa câștigătoare va reprezenta România la Junior Achievement-Young Enterprise Company of the Year Competition care va avea loc în Estonia, la Talinn, între 22 și 25 iulie 2014.

Vrei sa comentezi?