unnamed

    O echipă de elevi de la Colegiul Național I.L. Caragiale din București va reprezenta România la finala europeană a competiției de antreprenoriat Compania anului 2015, organizată de JA Europela Berlin, în perioada 28 – 31 iulie 2015.

    Echipa din România, formată din Vlad Dinu, Alin Ali Hassan, Dumitru Călin și Elena Laura Codin, elevi la liceulColegiul Național I.L. Caragiale și coordonați de profesoaraMihaela Găvănescu,va concura alături de echipe din 36 de țări și își va prezenta proiectul de business în fața unui juriu format din personalități internaționale din mediul de afaceri și din cel academic.Tinerii s-au calificat la finala europeană câștigând faza națională a competiției de antreprenoriat Junior Achievement, cu aplicația SmartRead, un soft educațional pentru smartphone ce își propune să revoluționeze modul în care elevii învață și profesorii predau.

    „Predatul și învățatul se fac în prezent într-un mod ineficient și obositor – dar trăim în secolul XXIși există extrem de multetehnologii care pot îmbunătățiexperiența elevilor și a profesorilor la clasă. Prin SmartRead exact asta vrem să facem. Am folosit tehnologii extrem de noi, precum servicii cloud, tag-uri NFC, device-uri iBeacon și le-am îmbinat cu metode de învățare extrem de eficiente, precum SQ3R, creând o aplicație care le permite elevilor săînvețeîntr-un mod mai plăcut și mai eficient, iar profesorilor sa predea o lecție mult mai bună, personalizata pe cerințelefiecărei clase și fiecărui elev”, a spus Vlad Dinu, unul dintre fondatorii start-up-ului.

   Printr-un sistem unic de întrebări și răspunsuri, aplicația liceenilor îi ajută pe elevi săse evalueze și să rețină mai multe informații din conținutul unui manual sau al unei cărți, prin intermediul unor teste la anumite puncte din carte.Aplicația poate fi folosită pentru orice disciplină și le este utilă și profesorilor, care pot obține informații detaliate despre modul în care elevii citesc, despre cei care înregistrează cele mai bune rezultate, sau despre fragmentele care îi pun pe elevi în dificultate. Pe baza acestor rezultate, ei pot crea planuri personalizate de studiu și pot oferi clasei documente de lucru printr-un simplu click.

   ”Tinerii antreprenori de astăzi sunt cei care vor influența economia de mâine, prin lansarea unor produse și servicii inovatoare. În programele JA îi sprijinim pe elevi să-și formeze o gândire antreprenorială încă de pe băncile școlii, să descopere piața, să identifice nevoile societății, să experimenteze situații din viața reală și, cel mai important, consolidăm legătura dintre școală și mediul de business, încurajând companiile să se implice în formarea unei noi generații de antreprenori”, a declarat Dorin Călin, Senior Program Manager JA România.

  Competiția Compania anului 2015 va celebra la Berlin cei mai buni tineri antreprenori din Europa. Juriul va evalua competențele lor de comunicare, de lucru în echipă, de planificare și rezolvare a problemelor, capacitatea de a gestiona financiar o firmă, de a dezvolta produse și servicii inovatoare, de a face planuri fezabile de marketing și vânzări, precum și proiecțiile financiare ale business-ului lor.

    Competiția este un eveniment marca JA Europe, cu o tradiție de peste 20 de ani și are loc în fiecare an în altă țară, fiind un punct de întâlnire pentru lideri de business, tineri antreprenori și profesori de pe tot continentul.Cei peste 300 de elevi ce participă anual la competiție sunt finaliști ai finalelor naționale din țările lor și absolvenți ai programului de antreprenoriat JA Compania, în care elevii învață să înființeze și să gestioneze propriile start-up-uri, cu sprijinul unor mentori voluntari din mediul de afaceri.

   În România, programul JA Compania este oferit gratuit elevilor liceude peste 10 ani și este finanțat de mediul de afaceri din România și de Fundația Româno-Americană. Peste 18.000 de elevi au beneficiat anul acesta școlarde programe de educație antreprenorială oferite de JA România.

Vrei sa comentezi?