permisul-ecdl

  Peste 40 000 de elevi și-au echivalat până în prezent proba de Competențe Digitale de la Bacalaureat cu ECDL – European Computer Driving Licence. Liceenii care dețin ECDL PROFIL BAC nu mai susțin această probă în cadrul examenului de maturitate.

   Studiile practice arată că tinerii nu dețin competențe digitale în mod firesc pentru a utiliza tehnologia în siguranță și eficient, iar aptitudinile dobândite în mod informal sunt susceptibile de a fi incomplete. Aceștia nu își pot construi abilitățile digitale fără sprijin prin instruire și educație

  Tinerii sunt incurajati să opteze pentru instruire și certificare IT la standard internațional și în anul școlar 2014-2015, în situația în care, astăzi, aptitudinile IT sunt obligatorii pentru a face față cerințelor de pe piața muncii. Dovedirea competențelor digitale și încrederea în propriile abilități pot fi asigurate doar prin obținerea unei certificări cu recunoaștere globală.

  ECDL PROFIL permite candidaților să își construiască un profil de module ECDL în funcție de propriile nevoi. În acest fel, este posibilă certificarea ECDL exact pe competențele pe care un anumit job sau program de studiu le cere.

   Profilul ECDL pentru BAC se adresează elevilor care doresc să echivaleze proba de Competențe digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. Au fost create două Profiluri ECDL destinate elevilor – Permisul ECDL PROFIL START BAC și Permisul ECDL PROFIL BAC, care pot fi dezvoltate apoi permanent.

  Programa pentru evaluarea competențelor digitale și obținerea ECDL PROFIL BAC adresat elevilor corespunde materiei pe care liceenii o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, ei se pot pregăti chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională. Având deja Permisul ECDL PROFIL BAC, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale.

  Începând cu anul școlar 2009 – 2010, în România s-a introdus proba de Competențe digitale la Bacalaureat, obligatorie pentru toți liceenii.

   ECDL ROMANIA

  Permisul european de conducere a computerului (ECDLEuropean Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internațional în 150 de țări și numără până în prezent peste 13 milioane de persoane înregistrate în program.

   În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

  ECDL ROMANIA este Operatorul Național al licenței ECDL în România, cu o rețea de peste 700 de centre de instruire și testare acreditate pe întreg teritoriul țării.

   Pentru mai multe informații accesați www.ecdl.ro  sau www.ecdl.org.

Vrei sa comentezi?