5-licee-5-muzee

   Începe o nouă ediție 5 licee 5 muzee pentru elevii din capitală. Lansarea are loc marți, 23 februarie 2016, la Colegiul Național Cantemir Vodă. Evenimentul îi va aduce împreună pe toți participanții la această etapă – liceeni, profesori, muzee și organizatori.

   5 licee 5 muzee este un proiect educațional dedicat elevilor de liceu, prin care se încurajează participarea tinerilor la manifestări culturale. Până în luna iunie, elevii din cinci licee vor beneficia de vizite gratuite la cinci muzee din București, fiind provocați și la un concurs online de cultură generală.

   Fundația ECDL ROMANIA alături de partenerii săi, Primăria Municipiului București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, precum și cele 5 muzee, vă invită să dăm startul oficial celei de a 9-a ediții.

     La etapa de anul acesta a proiectului 5 licee 5 muzee, ce se va desfășura în perioada februarie – iunie 2016, vor fi implicați alți 250 de elevi din alte 5 licee din București: Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul Tehnic Media, Colegiul Tehnic Miron Nicolescu, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși și Colegiul Național Cantemir Vodă.

   Cele 5 muzee partenere pentru această ediție și care îi vor provoca pe liceeni la concursul online de cultură generală sunt: Muzeul de Artă Veche Apuseană Ing. Dumitru Furnică – Minovici, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti și Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I.

   În cadrul conferinței de deschidere a proiectului, se va lansa și un al doilea concurs pentru elevi cu tema 5 motive în 5 minute prin care tinerii sunt încurajați să realizeze un scurt material video de promovare a unuia dintre muzeele partenere în program.

   Debutul celei de a 9-a ediții 5 licee 5 muzee va avea loc alături de elevii și profesorii implicați în etapa curentă, precum și reprezentanți ai celor 5 muzee partenere, care le vor aduce în atenție elevilor temele vizitelor ghidate de anul acesta. Evenimentul este organizat de Fundația ECDL ROMANIA cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Primăriei Municipiului București și celor 5 muzee partenere.

   5 licee 5 muzee și-a propus să declanșeze mai întâi în rândul tinerilor o epidemie socială de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs între 5 licee din capitală. Lansat în anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atât în rândul elevilor cât și a profesorilor și astfel, organizatorii împreună cu partenerii au fost încurajați să continue. Acum, la startul celei de a noua ediții, peste 2 000 de liceeni, din 40 de școli bucureștene, deja s-au bucurat de oportunitățile oferite de proiect.

Vrei sa comentezi?