LSRS

   În cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Kaufland România au anunțat demararea unei serii de proiecte dedicate comunității de studenți români din diaspora. Astfel, Kaufland România se alătură eforturilor LSRS urmărind două obiective strategice esențiale: încurajarea și informarea cu privire la oportunitățile de studiu în străinătate și, mai ales, încurajarea și facilitarea întoarcerii acasă sau spre casă a celor mai buni studenți români din diaspora.

   Încurajarea și facilitarea studiilor în străinătate. Una dintre primele idei de proiect lansată de LSRS, aceea de a crea un fond de burse, acordate pe baza meritelor academice, pentru elevii și studenții români ce își doresc să studieze la cele mai renumite universități ale lumii a găsit în sfârșit sprijinul financiar de care avea nevoie. Astfel împreună cu Kaufland România, proiectul Fondul pentru Excelență în Străinătate (FES)/Fondul Educațional Românesc (FER) își propune să ofere prima rundă de burse de studiu, tinerilor talentați în anul 2016. Proiectul are ca obiectiv finanțarea studiilor în străinătate unor tineri de excepție, cu condiția reîntoarcerii în România după terminarea acestora și angajarea în cadrul companiilor și instituțiilor finanțatoare. Acest proiect – urmează modelul de succes al unor proiecte asemănătoare derulate de către mediile privat și public din țările dezvoltate.

   Kaufland își continuă expansiunea în România și, în același timp, își dorește să participe la dezvoltarea României. „Considerăm că acest lucru se poate realiza prin susținerea activă a accesului larg la educație de calitate, iar Liga Studenților Români din Străinătate, prin experiența lor în lucrul cu tinerii și prin programele pentru susținerea celor care aleg să studieze în străinătate, este partenerul potrivit în această direcție. Pentru că valorile noastre se întrepătrund, împreună ne propunem să încurajăm excelența în educație și tânără generație să se întoarcă acasă. Ne dorim să ne implicăm activ în societatea civilă românească, iar colaborarea cu LSRS vizează această direcție. Vom dezvolta o serie de programe dedicate familiarizării tinerilor cu oportunitățile disponibile în cadrul Kaufland România și ne propunem să finanțăm burse de studii în străinătate pentru studenții români.” susțin reprezentanții companiei.

   Facilitarea reîntoarcerii în România. Încă de la începuturile organizației, LSRS a sprijinit și a încurajat reorientarea absolvenților români de peste hotare către țară, încurajând astfel implicarea activă în societatea românească și în dezvoltarea sustenabilă a acesteia. În această direcție, LSRS și Kaufland România pregătesc oportunități de carieră și de dezvoltare  în mediul privat ce vor aduce plus valoare proiectelor LSRS deja existente, precum Hai Acasă!, BCCSE sau SMART Internships.

    Ruxandra Popescu, Vice-Președinte LSRS pentru Relații Externe, a adăugat: „Suntem extrem de bucuroși că mediul privat din România începe să-și deschidă porțile pentru proiecte cu impact asupra societății civile din România. Parteneriatul dintre LSRS și Kaufland România este un prim pas, unul fundamental, în crearea unui mediu în care actori din mediul public, privat și ONG își unesc forțele pentru un scop comun și nobil. Ne identificăm într-adevăr cu valorile noilor noștri parteneri de la Kaufland România și sperăm că această colaborare va crește impactul proiectelor LSRS în toate direcțiile de acțiune ale noastre. Salutăm deschiderea și profesionalismul Kaufland România și sperăm ca acesta să fie doar începutul. Tinerii români din țară și din străinătate au nevoie de un astfel de sprijin.”

Vrei sa comentezi?