lsrs_sigla-900x900

   Reprezentanții Ligii Studenților Români din Străinătate, Ruxandra Popescu, Secretar General, și George Andrei Tecușan, Vicepreședinte Relații Externe, s-au întâlnit cu E.S. Mihnea Ioan Motoc, Ministrul Apărării Naționale, și echipa acestuia pentru a încheia un acord strategic de colaborare ce reprezintă un pas important pentru implementarea propunerilor LSRS de încurajare a întoarcerii spre țară a tinerilor cu studii peste hotare.

   Astfel, LSRS și MApN vor organiza inițiative comune prin care vor oferi stagii de practică celor interesați, facilitând totodată schimburi de bune practici între instituțiile academice românești și cele din străinătate:

   „Dovada, interesul comun ce a dus la semnarea astăzi a unui important protocol de colaborare a MApN cu Liga Studenților Români din Străinătate prin care creăm posibilitatea studenților români cu pregătire academică peste hotare să desfășoare stagii de practică și de pregătire în cadrul stucturilor centrale și în instituții de învățământ superior ale Ministerului. Pe lângă beneficiile evidente de ambele părți, atât pentru studenții care se vor înscrie în programele organizate în marja acestui protocol, cât și pentru MApN, vom urmări și facilitarea cooperării dintre instituțiile militare de învățământ superior și mediul academic și de cercetare științifică din străinătate.” a declarat E.S. Mihnea Ioan Motoc

   De asemenea, reprezentanții Ligii s-au declarat încântați de deschiderea arătată de catre MApN față de viziunea și proiectele LSRS:

   „Ne dorim ca astfel de protocoale de colaborare să dea naștere unor inițiative strategice cu impact real asupra comunității de studenți români de peste hotare și a societății românești. Încă de la înființare, LSRS a avut printre obiectivele sale principale, facilitarea întoarcerii în și spre România a tinerilor români cu pregătire academică în străinătate. Acordul cu MApN ne întărește speranța că propunerile SMART Diaspora de atragere a „creierelor” românești de peste hotare vor deveni realitate și vor fi parte a unei strategii naționale care să recunoască importanța strategică a studenților și absolvenților români de la cele mai prestigioase universități ale lumii. Parteneriatul de colaborare reprezintă un pas esențial în această direcție și suntem convinși că va fi de bun augur atât pentru comunitatea de studenți din Diaspora cât și pentru mediul public din țară. Cei peste 300 de voluntari activi ai Ligii vor continua să pună umărul activ la dezvoltarea României, iar astfel de parteneriate nu ne fac decât să fim optimiști că munca noastră are un impact real.”

Vrei sa comentezi?