admitere in invatamantul profesional

    Luni încep înscrierile pentru admiterea în învățământul profesional.

De asemenea, tot luni, au loc înscrierile la probele de aptitudini și de limbă străină pentru admiterea la liceele de profil.

   Între 29 – 30 mai are loc examenul de admitere în liceele care organizează preselecție. Rezultatele vor fi publicate pe 3 iunie.

   Apoi urmează a doua etapă de admitere destinată selecției candidaților prin examen de admitere în cazul în care sunt mai mulți pe un loc. A treia etapă de admitere se organizează în cazul în care au rămas locuri libere după primele două etape.

   De anul viitor, elevii care vor să învețe o meserie se pot înscrie direct la școala profesională după Evaluarea Națională, unde vor studia timp de trei ani de zile și vor face practică în companii partenere, cu o bursă lunară de 200 de lei.

  Pe parcursul celor 3 ani de studiu, elevii vor parcurge discipline ale învățământului obligatoriu, cât și module de pregătire practică pentru calificare profesională.

   La terminarea studiilor, tinerii primesc un certificat de calificare profesională cu care se pot angaja atât în România, cât și în orice altă țară a Uniunii Europene.

   De asemenea, în baza certificatului de absolvire a învățământului obligatoriu, din clasa a XI-a , elevii își pot continua studiile în învățământul liceal.

  Elevii care termină anul acesta clasa a VIII-a pot vedea lista completă a calificărilor oferite de școlile profesionale din țară pe site-ul oficial al programului www.alegetidrumul.ro.

Vrei sa comentezi?