Aproximativ 500.000 de studenţi sunt aşteptaţi să înceapă luni noul an universitar în majoritatea centrelor universitare din România.

   Excepţie fac Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea Politehnică din Timişoara, unde noul an universitar a început cu o săptămână mai devreme.

   În România sunt 54 de universităţi de stat, dintre care şapte militare.

   În majoritatea instituţiilor de învăţământ superior, anul universitar 2018-2019 are 32 de săptămâni de cursuri, şase săptămâni de sesiuni şi patru săptămâni de vacanţă.

   Universităţile vor deschide noul an de învăţământ prin festivităţi.

   Astfel, Şcoala Naţională de Studii Politice din Capitală va avea festivitatea de deschidere a noului an pe 1 octombrie la ora 10. La eveniment sunt aşteptaţi profesorii, studenţii, dar şi părinţii.

   Ceremonia de deschidere oficială a anului de studiu 2018-2019, la Universitatea din Bucureşti, are loc pe 3 octombrie, la ora 10:00 la Palatul Universităţii de Drept. La eveniment vor participa rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, dar şi ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis.

   Între timp, studenții de la celelalte universități își amenajează camera din cămin.

Dacă ai luat în calcul varianta căminelor private, noi îți venim în ajutor cu o listă din care poți alege locul de cazare.

Vrei sa comentezi?