tabara-shakespeare-school

    Copiii și tinerii între 11 și 20 de ani se pot înscrie până pe 31 martie la concursul de creație în limba engleză Shakespeare School Essay Competition pentru a câștiga tabere de limba engleză în Marea Britanie și multe alte premii. Înscrierea este gratuită, iar participanții sunt încurajați să fie cât mai originali.

     Concursul Shakespeare School Essay Competition, aflat la a 6-a ediție, este organizat de Asociația Shakespeare School pentru Educație în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Înscrierea se face foarte simplu: participanții redactează un eseu de 200 sau 250 de cuvinte și îl încarcă gratuit pe site-ul www.shakespeare-school.ro până pe 31 martie.

    Tema de anul acesta pornește de la discursul TED al unui adolescent de 13 ani despre sistemul ideal de învățământ, iar participanții sunt invitați să dea frâu liber imaginației și să fie cât mai creativi și nonconformiști.  Mai multe detalii despre tema se găsesc pe pagina de concurs, aici, iar pe blogul Shakespeare School participanții pot găsi o serie de sfaturi utile pentru redactarea eseurilor, WRITE Your Way to Success.

    În joc sunt premii atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Toți participanții primesc certificate de participare și pot câștiga aparate foto, mp3-playere, cursuri de engleză, vouchere pentru examene Cambridge, cărți și multe surprize. Marii câștigători ai concursului au șansa de a merge în tabere de limba engleză, unde timp de două săptămâni învață și trăiesc exact la studenții britanici. Competiția se desfășoară pe două categorii de vârstă, 11-14 ani și 15-20 de ani, așadar sunt șanse duble de câștig pentru marile premii.

    Taberele de limba engleză  sunt extraordinare oportunități de dezvoltare pentru copii și tineri, mai ales datorită contactului cu un mediu multicultural. Taberele se organizează în campusurile unor universități și colegii de top din Marea Britanie, Clifton College sau University College London, unde participanții învață engleza și iau parte la diverse activități distractive alături de tineri din toate colțurile lumii.

   „Tabara în Marea Britanie a fost cu adevărat ceva care să mă schimbe. Este surprinzător cum se pot întâmpla atâtea în doar două săptămâni. Impactul cultural este uriaș, lecțiile de viață primite acolo de la profesori și colegi fiind de neegalat. A fost o experiență care m-a maturizat, care m-a făcut să văd că se poate și că dacă îmi dau silința pot să ajung oriunde.”, mărturisește Bogdan Aroșculesei, câștigător în 2012 al taberei de la Oxford University.

   Shakespeare School organizează de 8 ani tabere de limba engleză în Anglia, Scoția, Irlanda și SUA și întotdeauna participanții s-au întors foarte entuziasmați de experiență, mai deschiși, mai responsabili și mai dornici să își perfecționeze cunoștințele. Detalii despre tabere și programul acestora se găsesc pe site-ul Shakespeare School la secțiunea Tabere de engleză.

Vrei sa comentezi?