afacere-studenti

   Mai mult de jumătate dintre studenți vor să-și deschidă propria afacere. 

   Așa arată un studiu recent realizat de Ernst&Young.

   Mulți dintre ei nu preferă să se aventureze în căutarea unui loc de muncă și spun că vor să fie antreprenori, și nu manageri într-o companie.

  Barometrul privind educație și cultura antreprenorială în rândul tinerilor a fost realizat în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București.

  Tinerii studenți din România vor să fie propriii lor șefi, arată studiul – 97% dintre ei sunt dispuși să muncească din greu pentru a obține ceea ce își doresc, iar 86% sunt dispuși să își asume riscuri în acest sens.

  Care sunt calitățile unui antreprenor de succes? viziunea, motivația, pasiunea și capacitatea de a inova, afirmă cei chestionați.

  Chiar și așa, aproximativ 4 din 10 studenți spun că universitatea pe care o urmează îi pregătește într-o măsură medie pentru a deveni antreprenori. În aceste condiții, ar fi nevoie de mai multe stagii de practică și educație antreprenorială.

  Studiul relevă și doza de optimism a tinerilor: 22% dintre ei cred că eșecul în afaceri este de fapt o oportunitate bună de a învăța.

  În privința modelelor din acest domeniu, primul loc este ocupat de fostul sportiv Ion Țiriac.

  Studiul a fost realizat pe parcursul lunii iunie, pe un eșantion de 765 de studenți.

Vrei sa comentezi?