Maia_Morgenstern

Binecunoscuta actriță Maia Morgenstern a devenit ambasadorul concursului național de creație Shakespeare School Essay Competition. Evenimentul este organizat de Asociația Shakespeare School pentru Educație.

Concursul stimulează gândirea creativă și spiritul de inovație, motivează tinerii să își perfecționeze limba engleză și le deschide orizontul, oferindu-le ca premii tabere de engleză în Marea Britanie, un prim pas spre un mediu academic de elită.

 „Maia sugerează perfect trăsăturile pe care trebuie să le aibă marii câștigători ai competiției: multă creativitate și nonconformism, alături de seriozitate și perseverență.”, afirmă Adriana Alionte, vicepreședintele Asociației Shakespeare School pentru Educație.

 Maia Morgenstern a fost bucuroasă să se alăture acestui proiect ce încurajează perfecționarea limbii engleze în rândul tinerilor, deoarece ea însăși a avut de câștigat profesional prin studiul limbilor străine, jucând atât pe scenă, cât și în filme, în numeroase limbi: română, engleză, aramaică, idiș, franceză, rusă. „Limba maternă a tatălui meu a fost limba rusă pe care am învățat-o din familie. Tata vorbea nouă limbi. Mama i se adresa în limba rusă să îi facă o plăcere. Tata spunea să învețe întâi rusa perfect, apoi să o vorbească.”, declara Maia Morgenstern într-un interviu. Pasiunea pentru învățarea limbilor străine este o tradiție în familia Maiei pe care dorește să o  transmită mai departe nu doar celor trei copii ai ei, ci tuturor tinerilor din România.

Ambiția, seriozitatea, generozitatea, faptul că este o persoană deschisă, însetată de cunoaștere, dar mai ales perseverentă și muncitoare, o transformă pe Maia Morgenstern într-un real model pentru tineri. „Ne bucurăm să avem alături de noi un om de cultură cu o carieră impresionantă, dar mai ales care s-a remarcat prin valori deosebite. Ne dorim ca Maia Morgenstern să fie un model către care să aspire copiii și tinerii din România. O personalitate care a atins performanțe extraordinare în cariera artistică va inspira cu siguranță.”, spune Adriana Alionte.

Maia Morgenstern invită toți copiii și tinerii cu vârste între 11 și 20 de ani, pasionați de limba engleză și cu talent la scris să dea frâu liber imaginației într-un eseu original pe care îl pot încărca pe site-ul www.shakespeare-school.ro până pe 24 martie.

Vrei sa comentezi?