Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, spune că nu va mai exista manual unic, iar în noua metodologie pentru elaborarea manualelor, accentul cade pe calitate şi apoi pe preţ.

Într-o declaraţie la Realitatea TV, ea a explicat faptul că este deja pe site-ul ministerului noua metodologie şi că noile criterii avute în vedere ţin de conţinutul ştiinţific corect, de adaptarea la programă, respectarea programei şi adaptarea la vârsta copilului.

Ecaterina Andronescu a mai spus că profesorii vor putea din nou să aleagă între mai multe manuale, realizate de edituri diferite.

Proiectele lansate în consultare publică au fost publicate AICI.

Amintim că una dintre primele declarații făcute de Ecaterina Andronescu, după ce a fost acceptată de președintele Klaus Iohannis pentru al patrulea mandat de ministru al Educației, a fost chiar legată de manualele unice. “Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Faptul că manualele au arătat așa ar trebui să ne pună pe gânduri. Prin competiție ar crește calitatea manualelor”, declara Ecaterina Andronescu pe 20 noiembrie 2018 pentru Știrile Pro TV.

Vrei sa comentezi?