plagiat-marea-britanie

   Universitățile din Marea Britanie se confruntă cu o adevărată epidemie a plagiatelor, după ce o anchetă a The Times a arătat că aproape 50.000 de studenți au fost prinși trișând doar în ultimii trei ani.

   Publicația a mai relevat că șansele ca studenții veniți din afara Uniunii Europene să trișeze sunt de peste patru ori mai mari decât în rândul britanicilor sau a studenților veniți din interiorul blocului comunitar.

  Din cele 129 de universități în care s-a făcut investigația, cele mai multe astfel de cazuri – 1.947 – au fost identificate în Universitatea din Kent. Pe poziția a doua s-a situat Universitatea Westminster cu 1.933 de cazuri, urmată de Universitatea East London cu 1.828 de cazuri.

   Într-un răspuns acordat pentru The Independent, Universitatea din Kent a transmis că are sisteme puternice pentru a-i detecta pe cei care încearcă să trișeze și a subliniat că nu tolerează astfel de atitudini.

   În 35% dintre cazurile identificate sunt implicați studenți proveniți din afara Uniunii Europene, deși aceștia reprezintă doar 12% din numărul total de tineri care studiază la universitățile britanice.

Vrei sa comentezi?