Master-in- Formulation- Chemistry-la-ITECH

   Școala franceză de ingineri ITECH începe înscrierile pentru programul Master in Formulation Chemistry – un program unic, predat în întregime în limba engleză. Acesta formează ingineri chimiști specializați în vopsele, cerneluri, lacuri și rășini, foarte căutați pe piața muncii la nivel mondial.

   Unicitatea programului constă în faptul că este sprijinit de mari companii internaționale din industria chimică. Datorită acordurilor cu firme precum AkzoNobel și PPG, studenții beneficiază de burse și ajutoare financiare, precum și de stagii de practică în diferite țări, de-a lungul celor trei ani de studii.

   Cursurile se desfășoară în Franța. Înscrierea pentru anul academic 2016-2017 se face pe acest site, până pe data de 17 iunie 2016. Studenții care doresc să candideze pentru o bursă trebuie să trimită, până pe 12 iulie 2016, o prezentare video în care explică ei înșiși de ce cred că ar trebui să câștige o bursă.

Internships

   Stagiile de practică presupun minimum 11 luni de experiență de muncă într-una din întreprinderile partenere, care ar putea chiar și să angajeze studentul la terminarea studiilor. În funcție de compania care recrutează studentul și de specificul perioadei de internship, practica se poate desfășura în Franța sau în alte țări.

   Absolvenții acestui program pot lucra în posturi foarte diverse din industria acoperirilor, de la cercetare și dezvoltare, până la vânzări, marketing sau producție. Ei sunt operaționali imediat după terminarea studiilor, oferind astfel celor mai mari companii din domeniul polimerilor ocazia de a angaja tineri ingineri specialiști în formulare chimică, motivați să urmeze o carieră internațională.

   Jerome Marcilloux, Decanul ITECH, spune că Este pentru prima data când industria noastră s-a reunit pentru a sponsoriza studenți, plătind taxele de studii și primindu-i chiar și în practică. ITECH a fost întotdeauna recunoscută de către partenerii săi academici și industriali, dar acum companiile caută la nivel local studenți cu potențial ridicat și profiluri internaționale, pentru a contribui la dezvoltarea lor la nivel european și mondial.”

Burse

   Finanțarea programului de către companiile specializate oferă studenților oportunitatea de a obține burse parțiale sau integrale. Printre întreprinderile care s-au angajat să sponsorizeze studenți sunt : AkzoNobel, Allios, BASF, BCF, Beckers, Blanchon, Cromology, Helios/Rembrantin, PPG Industries și PPG Architectural Coatings, Renaulac, Théolaur și V33.

   „In industria noastră s-a format o prăpastie între generații, afirmă Dr. Roger Jakeman, Director of Marketing & Business Planning BA Performance Coatings la AkzoNobel.  Mulți dintre specialiștii cheie vor ieși la pensie în următorii ani, deci vrem să ne asigurăm că atragem tinerii cu competențele cele mai potrivite. Dorim să stabilim o legătură pe termen lung cu studenții, așa că programul Master in Formulation Chemistry propus de ITECH constituie pentru noi o oportunitate foarte interesantă.”

   Olivier Tharreau, Director Organization Development EMEA la PPG Industries declară : „Avem nevoie de chimiști care să înțeleagă acoperirile din punct de vedere științific și tehnic și care să aiba capacitatea de a dezvolta competențe manageriale solide. Cererea este în creștere însă există foarte puțini specialiști pe piața muncii, lucru care se datorează parțial unei lipse de specializare la nivelul studiilor superioare. Masterul ITECH răspunde acestor obiective și oferă studenților resursele necesare pentru a reuși. Iar nouă ne acordă șansa de a recruta studenți promițători pentru PPG, și de a le oferi multe oportunități la rândul nostru.”

   Ca și CEPE, alte organizații profesionale ca Assovernicci (Italia), BCF (Anglia) și FIPEC (Franța) participă de asemenea la promovarea și dezvoltarea programului.

Un background în chimie

   Studenții la ITECH în Master in Formulation Chemistry dețin în general o diploma de nivel de licență în chimie, însă pot aplica și absolvenții care au studiat în timpul facultății chimia, de exemplu cei de la biologie.

   Sarah, care urmează anul acesta masterul de la ITECH, spune că a ales ITECH « pentru că este singura școală de chimie axată pe nevoile industriei și care, cu un program specializat pe domeniul formulării chimice predat în limba engleză, formează studenții pentru a avea competențele căutate de companii. »

Admitere

   Programul se derulează pe parcursul a 3 ani și include trei stagii de practică totalizând 11 luni.

   Cursurile încep în luna septembrie.

   O diplomă de nivel licență este necesar, de preferință într-un domeniu legat de chimie.

   Se pot obține burse parțiale sau integrale. Taxele de școlarizare sunt de 6500 de euro pe an.

   Înscrierile se fac pe site-ul școlii inscription.itech.fr până la data de 17 iunie 2016.

   Interviurile vor avea loc la distanță între 22 și 29 iunie.  Pentru nivelul de limba engleză nu se cer justificative, acesta va fi testat în timpul interviului.

   Juriul care va decide admiterea se reunește pe data de 12 iulie.

Vrei sa comentezi?