carti_mcdonalds

Lanțul de restaurante fast-food McDonald’s a decis să nu mai ofere jucării copiilor în meniurile Happy Meal. În schimb, va introduce meniul Happy Readers, iar jucăriile vor fi înlocuite cu cărți pentru copii.

În Marea Britanie, McDonald’s și-a propus să distribuie în următorii doi ani, aproximativ 15 milioane de cărți. Asta va transforma gigantul în cel mai mare distribuitor de carte pentru copii din Marea Britanie, scrie dailymail.co.uk.

Pentru această campanie, McDonald’s a făcut un parteneriat cu editurile Dorling Kindersley și WH Smith. Primul set de cărți oferit cu meniurile Happy Meal conțin lucrări scurte, non-ficționale, publicate de cei de la Dorling Kindersley.

În plus, McDonald’s va oferi și vouchere adiționale, cu care britanicii vor putea cumpăra cărți de la editura WH Smith. De asemenea, cărțile ilustrate Dorling Kindersley vor fi disponibile la vanzare în toate restaurantele McDonald’s.

Inițiativa  McDonald’s vine în urma cercetărilor realizate de National Literary Trust, care au arătat că numai 50% dintre copiii britanici obișnuiesc să citească frecvent.

Vrei sa comentezi?