medalii-universitatea-stefan-cel-mare

În cadrul celei de-a XI-a ediții a Salonului „Pro Invent” 2013 , invențiile cadrelor didactice și studenților din cadrul Universității „Ștefan cel Mare ”  au fost distinse cu cinci medalii de aur, două medalii de argint, o medalie de bronz și cu Diploma Universității Tehnice a Moldovei.

Majoritatea invențiilor premiate au drept autori profesori și studenți ai Facultății de Inginerie Electrică și Știinta Calculatoarelor.

Diploma Universității Tehnice a Moldovei i-a fost îmânată lui Adrian Graur, Ilie Nițan și lui Constantin Ungureanu, pentru proiectul „Pompa electrochimică”.

Diploma de excelență și Medalia de Aur i-au revenit lui Adrian Graur, Dorel Cernomazu și Leon Mandici pentru invenția „Motor electric cu deplasare limitată”.

„Acuatorul solar”, proiect ce poartă semnătura lui Adrian Graur, Ilie Nițan, Leon Mandici și Dorel Cernomazu, a fost premiat cu Diploma de excelență și Medalia de Aur.

Medalia de Aur și Diploma de excelență a mai fost adjudecate de către Valentin Popa, Ilie Nițan, Ilie Romaniuc, Dorel Cernomazu și alții, pentru proiectul „Pompa electrochimică”.

Colectivul format din Mihai Rață, Cristina Prodan, Dorel Cernomazu și alții, a primit Diploma de excelență și Medalia de Aur pentru grupul de invenții denumit „Micromotoare magnetostrictive”.

Diploma de excelență și Medalie de Aur au primit și Mihaela Jder, Daniela Elena Olariu,

Dorel Cernomazu, Mihai Rață, Ilie Nițan și Constantin Ungureanu pentru grupul de invenții „Micromotoare electrice”.

Cu Diploma de excelență și Medalie de Argint a fost distinsă Mihaela Dana Jianu pentru „Păpușa”.

Proiectul „Sistem automat de amplasare a pavelelor pe europalet”, semnat de Constantin Filote, Mihai Cristian Tiron și Ilie Mirăuță, a fost premiat, de asememena, cu Diploma de excelență și Medalia de Argint.

Totodată, Călin Ciufudean, Constantin Filote, Cornel Buzduga, Sergiu Pata, Liviu Orhei, Abel Torac Mitric și Galina Marusic au adjudecat, pentru invenția „Sistem pentru monitorizarea calității surselor de apă potabilă”, Diploma de excelență și Medalia de Bronz.

Vrei sa comentezi?