Elevii din lotul olimpic de informatică al României au obținut trei medalii de argint şi o medalie de bronz, la Olimpiada Internaţională de Informatică 2018.

   Competiția s-a desfăşurat în Japonia și a avut 335 de elevi concurenţi, din 87 de ţări. Primele trei locuri au fost ocupate Statele Unite ale Americii și China. Din lotul României, cel mai mare punctaj a fost obținut de Alex Tatomir, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila.

Medaliile de argint au fost obţinute de: 

  • Alex Tatomir – elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila
  • Ioan-Tiberiu Mușat – elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București
  • Ștefan Constantin-Buliga – elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București. La ediția de anul trecut, Ștefan Constantin-Buliga a câștigat medalie de aur

Medalia de bronz:

  • Costin-Andrei Oncescu – elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeş. Costin-Andrei Oncescu a fost premiat cu argint în 2016 și cu bronz în 2017

   Echipa României a fost însoțită și coordonată de Szabó Zoltan – profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin, Mureș, și de Adrian Budău – student la Universitatea din București, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

Vrei sa comentezi?