harta_interactiva_cu_opere_romanesti

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că va realiza o hartă interactivă cu operele de artă românești aflate în diverse spații publice și muzee din Europa. Harta va cuprinde atât monumente de arhitectură, cât și opere realizate de artiști plastici români precum Constantin Brâncuși.

Monoplanul Vuia I și avionul cu reacție al lui Henri Coandă, aflate la Musee de l’Air et de l’Espace din Franța se numără și ele printre exponatele ce vor apărea pe hartă. Expozitia virtuală va include și  colecția de 37 de lucrări semnată de Victor Brauner, aflată la Muzeul de Artă Modernă și Contemporană din Strasbourg.

Donațiile făcute de România la Consiliul Europei (Constantin Brancusi – „Rugăciune”, sculptură amplasată la  intrarea în Hemiciclul Palatului Europei; Ion Mândrescu – „Omul – timp și spatiu”, sculptură amplasată în fața Biroului Secretarului General al Consiliului Europei, Titiana Comșa – Tapițerie reprezentând doi păuni) vor apărea pe harta interactivă ce va fi realizată de Ministerul Afacerilor Externe.

Aici poți vizualiza lista operelor de artă reprezentative pentru România.

Vrei sa comentezi?