Ministerul Culturii verifică legalitatea petrecerii de Revelion de la Biblioteca Națională. Instituția a fost gazda unei petreceri care s-a lăsat cu multă mizerie. Sub titulatura „Revelion în bibliotecă”, petrecerea de Anul nou a inclus un concert susținut de Delia.

Sala Atrium după Revelion

„O locație autentică“ pentru petrecerea Revelionului. Plină de mizerie, vandalizată, practic, după Revelion.Nu mi-am imaginat niciodată că Biblioteca Națională a României, care-și împarte sediul cu Ministerul Culturii, e o „locație autentică“ pentru „un revelion de poveste“, cu Delia et co. Promovat pe Facebook ca fiind organizat nu se știe de cine – poate de Biblioteca Națională însăși, deși ultima dată când am verificat, nu ăsta era obiectul ei de activitate. În obiectul de activitate nu scrie deloc, dar deloc!, că BNR se ocupă de chermeze. Nici că face viței la proțap pe scările Ministerului, de Ziua Națională, pe muzică de nuntă. Nici că noaptea, când nu e revelion, Biblioteca are program de discotecă în Sala Atrium, cu sute de oameni înghesuiți, care beau pe rupte. Mă-ntreb: dlui ministru Gheorghiu nu-i miroase a mâncare în Minister? N-a văzut niciodată gunoaiele și urmele de vomă rămase pe aleile din jurul clădirii? Nu se-ntreabă ce se-ntâmplă dacă se-ntâmplă ceva? Hidranți, pompieri, cărțile din depozite.În general, ce trebuia să-nvățăm după Colectiv.Pentru directoarea Carmen Mihaiu n-am întrebări. Doar uitați-vă cum arăta Sala Atrium a Bibliotecii Naționale pe 1 ianuarie 2020. Și cam cum arată „atmosfera“ de club de noapte, în restul anului, în acest „templu al culturii, patrimoniului și educației“.Aștept însă scuze – cetățenilor care finanțează Biblioteca Națională – pentru toată această nesimțire.

Publicată de Iulian Bulai pe Vineri, 3 ianuarie 2020

Situația a fost reclamată, pe Facebook, de deputatul USR Iulian Bulai. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook un clip cu dezastrul lăsat în urmă de petrecăreți. Imaginile provin de pe camerele de supraveghere.

„’O locaţie autentică’ pentru petrecerea Revelionului. Plină de mizerie, vandalizată, practic, după Revelion. Nu mi-am imaginat niciodată că Biblioteca Naţională a României, care-şi împarte sediul cu Ministerul Culturii, e o ‘locaţie autentică’ pentru ‘un Revelion de poveste’, cu Delia et co. (…) În obiectul de activitate nu scrie deloc, dar deloc!, că BNR se ocupă de chermeze. Nici că face viţei la proţap pe scările Ministerului, de Ziua Naţională, pe muzică de nuntă. Nici că noaptea, când nu e Revelion, Biblioteca are program de discotecă în Sala Atrium, cu sute de oameni înghesuiţi, care beau pe rupte”, a scris Iulian Bulai.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Culturii, „luni la prima oră” va fi trimis Corpul de Control pentru a verifica dacă au fost respectate toate procedurile legale privind organizarea unui astfel de eveniment, dar va fi verificat totodată şi modul în care „au fost preluate acele imagini din sistemul de supraveghere video intern al instituţiei, pentru că acolo nu are acces oricine”.

Pe de altă parte, managerul Bibliotecii Naţionale a României, Carmen Mihaiu, a declarat sâmbătă seară, pentru AGERPRES, că petrecerea organizată în noaptea de 31 decembrie, în sala Atrium, nu a deranjat „în niciun fel” activitatea de bază a instituţiei pe care o conduce şi a fost organizată cu respectarea tuturor măsurilor de securitate.

Vrei sa comentezi?