Olimpiada- Gimnaziilor

   Ministerul Educației a lansat o nouă competiție polisportivă pentru elevi. 

  Astfel, „Olimpiada Gimnaziilor”, va înlocui, în perioada 1 septembrie 2015 – 31 august 2019, Olimpiada Națională a Sportului Școlar pentru clasele V-VIII.

   Măsura este prevăzută într-un protocol de colaborare încheiat între Ministerul Educației, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (C.O.S.R.) și zece federații sportive naționale.

   Ministerul Educației va asigura cheltuielile de transport, cazare, masă, amenajare teren/sală de sport, consumabile și premii la etapa finală a competiției, asistență medicală la etapa pe clasă/școală, locală, județeană și regională, respectiv acces gratuit în bazele sportive ale unităților de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar.

  La rândul lor, federațiile sportive naționale asigură arbitrajele (prin asociațiile județene și/sau comisiile județene, conform prevederilor regulamentelor de organizare și desfășurare), includ în buget fonduri destinate organizării și desfășurării olimpiadei și acordă, în limita posibilităților, premii la etapa națională.

  Fonduri destinate organizării și desfășurării „Olimpiadei Gimnaziilor” vor fi prevăzute în buget și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Suplimentar, C.O.S.R. sigură asistență medicală la faza finală a competiției, achiziționează mingile de joc la etapele regională și finală, asigură, la cele 10 discipline sportive, echipament sportiv pentru echipele școlare participante la etapa regională și etapa finală (set complet de echipament) și acordă trofee și medalii la faza finală: locurile I-III, respectiv „Cel mai bun sportiv” pe fiecare ramură de sport.

   „Olimpiada Gimnaziilor” va debuta în fiecare an, pe 1 octombrie, Ziua sportului școlar.

Vrei sa comentezi?