Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au stabilit măsurile care trebuie luate în şcolile unde se vor ţine cursurile de pregătire pentru examenele finale. Ordinul comun a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial.

Astfel, la intrarea în şcoală, atât elevilor, profesorilor, cât şi cadrelor nedidactice li se va lua temperatura. Aceasta nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade.

Tot la intrarea în școli vor fi asigurate materiale şi echipamente de protecţie.

Elevii vor fi însoţiţi de un cadru didactic de la accesul în unitatea de învăţământ până la sala de clasă şi apoi, după finalizarea cursurilor, vor fi conduşi până la ieşire.

În sălile de clasă activităţile se vor desfăşura cu maximum 10 elevi, la aproximativ 2 metri distanţă unul de altul. Toţi elevii vor purta mască pe tot parcursul desfăşurării activităţilor. La sfârşitul orelor, elevii vor primi o mască nouă pe care o vor purta pe drumul către casă.

Pe de altă parte, cei de liceu nu vor petrece mai mult de trei ore, iar cei din ciclul gimnazial vor petrece doar două ore la şcoală.

În situaţia în care şcolile vor organiza activităţi de pregătire în două schimburi, între acestea va fi prevăzut un interval de două ore pentru dezinfectarea şi aerisirea sălilor pentru o perioadă de cel puţin o oră.

Vrei sa comentezi?