Ministerul Educației dezminte informația că în 6 aprilie se reiau cursurile școlare. Ideea a apărut într-un document vehiculat în spațiul public sub antetul și semnătura ministrului Monica Anisie.

„Vă informăm că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în mediul online, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false! Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate. Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19” susțin reprezentanții ministerului.

Ministerul Educației spune că va face denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate pentru distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false care au rolul de a genera confuzii.

Duminică, Ministrul Educației a mai dezmințit o altă informație care a circulat pe conturile de Whatsapp ale părinților și pe rețelele de socializare, prin care se arăta că școala ar începe pe 18 mai 2020, iar semestrul al II-lea s-ar încheia pe 24 iulie 2020.

Vă reamintim, pe 30 martie, Ministerul Educatiei a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale în acest an, în contextul suspendării cursurilor.

Despre modificarea structurii anului școlar nu există însă la acest moment nicio informare oficială.

Vrei sa comentezi?