ubb_cluj

Un control fără precedent se desfășoară în aceste zile la Universtatea „Babeș-Bolyai”. O echipă formată din 13 persoane de la Ministerul Muncii și de la Ministerul Educației a început de marți să ia la verificat toate proiectele pe fonduri europene ale Universității, care a atras 683 de milioane de lei din 2009 și până în prezent.

Sunt urmărite cadrele didactice care au fost implicate în prea multe proiecte, scrie Adevărul. Mai exact, profesorii care au ajuns în situația de a nu putea acoperi fizic toate orele declarate.

De exemplu, un profesor și-a pontat într-o zi două ore de activitate pe un proiect european, șase ore pentru alt proiect și încă patru ore pentru un altul. Se mai adaugă și cele opt ore ce trebuie pontate ca activitate universitară la facultatea unde activează cu funcția de bază, rezultând că acesta a lucrat 20 de ore pe zi.

Controalele vizează în special cadre didactice de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, unde s-au derulat cele mai multe proiecte pe POSDRU din Universitate.

Vrei sa comentezi?