Ministerul Educaţiei a anunţat că lansează în parteneriat cu SPEAKINGS primul program integrat de public speaking pentru elevii şi studenţii din România.

Programul are drept scop dezvoltarea abilităţilor de comunicare în public, de organizare şi structurare a informaţiei.

Elevii de liceu care se pregătesc pentru probele orale de la BAC, vor avea la dispoziție o platformă online pe care se vor înscrie la cursurile de public speaking.

Pe de altă parte, studenții pot participa la cursuri de time management, public speaking sau personal branding, în vederea unei mai bune pregătiri în susţinerea interviurilor de angajare. Proiectul va aduce în faţa tinerilor invitaţi din mediul de business care să le prezinte realitatea din mediul corporatist. 

Totodată, săptămânal, pe site-ul Ministerului Educaţiei şi pe pagina de Facebook a instituției, va fi postată „Pastila de Public Speaking”. Aceasta va fi realizată de Andrei Dunuţă, trainer şi fondator SPEAKINGS. Materialele îi vor învăța pe elevi şi studenţi cum să scape de trac de scenă sau cum pot capta mai uşor atenţia publicului în momentul în care susţin un discurs. 

Parteneriatul presupune şi realizarea programului online SPEAKIDS Online Show. Mai exact, în fiecare sâmbătă, de la ora 12.30, pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei şi pe cea a SPEAKINGS, va fi transmis live un program interactiv pentru copiii cu vârsta între 7 şi 12 ani.

Elevii vor învăța diverse tehnici şi strategii pentru o mai bună comunicare în faţa publicului, iar săptămânal vor exista activităţi educaţionale şi jocuri specifice pentru a-i determina pe copii să pună în practică informaţiile primite. Formatul programului online de public speaking presupune şi momente de interacţiune cu publicul, dar şi cu invitaţi speciali din domenii precum artă sau educaţie financiară.

Vrei sa comentezi?