Children playing outdoors in autumnMinisterul Educației propune educația de tip outdoor, ce presupune învățarea în afara școlii. Cei mici vor petrece mai mult timp în aer liber, la teatru sau muzee.

Proiectul de act normativ propus de ministerul Educației a fost deja discutat într-o primă întîlnire cu reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare.

Activitățile organizate în sălile special amenajate nu sunt suficiente pentru educația copiilor din clasa pregătitoare, cred cei din Ministerul Educației.  Ei propun ca procesul de predare – învățare să aibă loc în aer liber. Dacă un copil trebuie să învețe despre copaci trebuie să fie în preajma acestora. Dacă dascălul le vorbește celor mici despre actori, aceștia pot afla mai multe despre teatru direct în sala de spectacole, spune secretarul de stat în Ministerul Educației, Stelian Fedorca.

În acest fel, copiii vor descoperi mai ușor mediul înconjurător, iar ieșirile în parcuri, la muzee sau la teatru îi pot ajuta și în relația cu ceilalți colegi. În plus, activitățile în aer liber combat sedentarismul. Educația de tip outdoor s-a dovedit eficientă în state precum Suedia, Danemarca sau Norvegia.

 

Vrei sa comentezi?