medalii-olimpici

   Ministerul Educației vrea să majoreze premiile acordate tinerilor olimpici care obțin premii la concursurile naționale.

   Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere publică, sumele acordate acestora vor crește cu până la 30%.

   Ministerul Educației amintește că valoarea sumelor acordate olimpicilor care obțin premii în țară nu a mai fost modificată din 2008.

   Pe de altă parte, în privința olimpiadelor internaționale, Ministerul amintește că recompensele rămân la același nivel ca anul trecut, dar vor fi cumulate cu alte beneficii acordate elevilor și profesorilor, deopotrivă.

   Un elev care obține premiul întâi sau o medalie de aur cu punctaj absolut la olimpiadele internaționale primește în jur de12.500 de lei, locul al doilea este recompensat cu aproximativ 8.300 de lei, iar locul al treilea cu aproape 6.000 de lei.

   La rândul său, profesorului care a pregătit elevul premiat pe plan internațional i se acordă o sumă egală cu cea primită de elev, iar dacă e vorba de mai mulți profesori sumele se împart în mod egal.

   Proiectul Ministerului, lansat în dezbatere publică, nu modifică valoarea premiilor pe care le primesc elevii care participă la olimpiadele județene și regionale, valoarea acestora fiind stabilită de autoritățile locale, la fel ca până acum.

Vrei sa comentezi?