noile-manuale-de-religie

    Ministerul Educației a publicat criteriile după care se vor face noile manuale de religie. 

    E vorba de manualele de religie pentru clasele I și a II-a.

   Criteriile au fost stabilite în urma discuțiilor purtate de Ministerul Educației cu reprezentanții a 11 culte religioase. Astfel, vor fi elaborate manuale de religie pentru cultul adventist, baptist, evanghelic, greco-catolic, ortodox, ortodox ucrainean, penticostal, romano-catolic de limbă română, romano-catolic de limbă maghiară, reformat, unitarian.

   Autorii de manuale vor trebui să să aibă grijă ca informația să corespundă cu învățătura bisericii, să fie în concordanță cu programa școlară, iar conținuturile învățăturii să fie relevante experienței de viață a copiilor.

   Pe de altă parte, informația trebuie prezentată cu explicații detaliate și relevante, să se facă legătura între diferite evenimente religioase cu cele istorice, iar conținutul să fie explicat pe înțelesul copiilor, inclusiv ce îneamnă simbolurile religioase utilizate.

   Activitățile practice trebuie să îi învețe pe elevi să lucreze în echipă, să valorifice experiențele religioase ale copilului din familie și biserică, să genereze și să susțină formarea de atitudini și valori.

Vrei sa comentezi?