modele-de-teste-evaluare-nationala

    Ministerul Educației a postat, astăzi modele de teste pentru Evaluările naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, în anul școlar 2013-2014. 

     Testele au fost elaborate de către Centrul Național de Evaluare și Examinare și se găsesc pe site-ul subiecte2014.edu.ro.

    Evaluările se vor desfășura, în două sesiuni, în luna mai.

   În prima sesiune:

  • Elevii de clasa a II-a vor fi evaluați pe 6 mai la limba română (scris și citit), pe 7 mai la limba maternă (scris și citit) și pe 8 mai la matematică.
  • Cei din clasa a IV-a vor da pe 13 mai testul la limba română și limba maternă și pe 14 mai la matematică.
  • Elevii care au urmat cursurile clasei a VI-a vor fi testați pe 14 mai la materia limbă și comunicare iar pe 15 mai la matematică și științe

   În sesiunea a doua:

  • Elevii de clasa a II-a vor fi evaluați pe 20 mai la limba română ( scris și citit), pe 21 mai la limba maternă  (scris și citit) și pe 22 mai la matematică.
  • Evaluarea celor de clasa a IV-a este programată pe 28 mai la limba română și limba maternă și pe 29 mai la matematică
  • Copiii din clasa a VI-a vor trece prin emoțiile testelor pe 27 mai la materia limbă și comunicare și pe 28 mai la matematică și științe

   Fiecare test este elaborat pentru a putea fi rezolvat în 25 de minute la clasa a II-a și în 60 de minute la clasele a IV-a și a VI-a.

   La evaluarea din luna mai elevii nu primesc note sau calificative,  iar rezultatele obținute nu vor fi trecute în catalog.

Vrei sa comentezi?