În contextul coronavirusului, Ministerul Educației a trimis o adresă către toate inspectoratele școlare în care spune că încurajează realizarea de cursuri suport pentru elevi, asistate de tehnologie.

De asemenea, în acest demers profesorii vor fi susținuți de Casa Corpului Didactic și de experții e-learning din cadrul proiectului CRED, prin care sunt pregătiți 55.000 de profesori.

Ministerul Educației în parteneriat cu Televiziunea Română va realiza cursuri pentru toate nivelurile de învățământ. Programele, numite Teleșcoală, vor fi realizate cu prioritate pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, pentru a asigura continuitatea pregătirii în vederea susținerii examenelor naționale.

Anunțul a fost făcut și de ministrul Educației, Monica Anisie, marți seara, în timpul ședinței de guvern.

Filmările pentru programele educaționale televizate vor începe de miercuri. Detaliile privind grila de programe pentru TELEȘCOALĂ vor fi anunțate în perioada următoare.

Vă reamintim, cursurile în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particular vor fi suspendate, începând de miercuri până pe 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de evoluţia situaţiei.

Vrei sa comentezi?