3D-printing-in-scoala

   Ministerul Educației susține 3D Printing în școală. 

   Este vorba de o acțiune desfășurată de ECDL ROMANIA cu sprijinul ENEVO Group.

   Astfel, 12 elevi de la Colegiul Tehnic Grivița din capitală au participat la un training dedicat tehnicilor de modelare și imprimare 3D prin proiectul Liceenii învață 3D Printing.  

  Timp de o lună, liceenii s-au întâlnit cu specialiști secondați de profesori din școală, având posibilitatea să aplice efectiv teoria, reușind să imprime 3D propriile obiecte concepute.

  Luni, 23 februarie, Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu a participat la evenimentul ce a marcat finalizarea cursului la Colegiul Tehnic Mecanic Grivița, Acesta a declarat că „Nu numai pentru absolvenții de liceu, dar și pentru absolvenții de licențe și de mastere, în momentul în care se angajează, modul în care pot demonstra că și-au însușit cunoștințele privind noile tehnologii este un criteriu esențial la angajare. Deci, mergeți pe acest drum.”

   Pe de altă parte, reprezentanții ECDL și-au exprimat astăzi interesul de a replica modulul de curs de imprimare 3D și în alte licee, oferind oportunitatea de a învața și de a lucra cu instrumentele inovative și altor elevi.

Vrei sa comentezi?