Ministrul Educației, Monica Anisie a anunțat astăzi măsurile speciale care vor fi luate pentru examenul de Evaluare Națională.

Astfel, accesul în centrele de examinare pentru elevii care participă luni la prima probă a Evaluării Naționale 2020 se va face până la ora 8:30.

Fiecărui elev îi va fi măsurată temperatura. Ministrul Educației, Monica Anisie, a recomandat ca, în cazul în care temperatura unui elev este peste 37,3 grade, aceasta să fie măsurată de încă trei ori, la un interval de 2 – 5 minute. Măsura este luată în contextul luptei împotriva epidemiei Covid-19.

Legat de modalitatea de corectare, Monica Anisie a precizat că în acest an lucrările vor merge în alt județ decât cel din care face parte elevul, inclusiv pentru București.

Conferință de presă susținută de Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, la sediul ministerului

Conferință de presă susținută de Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, la sediul ministerului.

Publicată de Ministerul Educației și Cercetării-România pe Duminică, 14 iunie 2020

Ministrul Educației a atras atenția elevilor să nu se lase păcăliți de subiectele care circulă pe internet.

Acestea nu sunt cele pe care le veţi primi mâine dimineață. Mâine dimineață se vor extrage subiectele, deci nu se pune problema să existe subiectul pe internet la momentul acesta.

Pe de altă parte, fiecare centru de examen va avea echipamente și materiale de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini).

Anul acesta, Evaluarea Națională va fi susținută în două sesiuni. Astfel, peste două săptămâni vor da examenul și cei care nu au putut acum, fie pentru că se află în izolare, fie pentru că au temperatura peste 37,3 de grade C, în dimineața examenului.

Calendarul examenului de Evaluare națională 2020

Potrivit calendarului Evaluării Naționale 2020, luni, elevii de clasa a VIII-a vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, iar miercuri pe cea la Matematică.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba maternă.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestaţiile.

Pe 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Vrei sa comentezi?