remus_pricopie

Ministrul Educației, Remus Pricopie
Foto: puterea.ro

Ministrul Educației a oferit cărți de limba română elevilor de naționalitate română din Belgia. 

Remus Pricopie, a vizitat, luni, 18 februarie, școala Athénée Royale din Bruxelles. Ministrul a participat, în prezența conducerii instituției de învățământ, la una dintre orele de limbă română din cadrul cursurilor opționale de limbă, cultură și civilizație română, organizate de Ministerul Educației prin Institutul Limbii Române.

Școala Athénée Royale numără 200 de elevi, dintre care peste 10% români. Nu întâmplător, unitatea belgiană de învățământ se află printre cele 11 școli în care Institutul Limbii Române a implementat, începând cu 2008, cursul de “Limbă, cultură și civilizație românească”.

Curriculumul conține ore de limbă și literatură română, geografia României și istoria românilor. Cursul se adresează nu doar elevilor români, ci și celor de altă naționalitate, iar costurile sunt suportate integral de către Ministerul Educației.

Până în anul școlar 2012-2013, numărul beneficiarilor proiectului a fost de aproximativ 10.000 de elevi, dintre care 2% îl reprezintă elevii de altă naționalitate decât cea română.

Vrei sa comentezi?