Ministrul Educației a transmis pe Facebook un mesaj absolvenților de clasa a XII-a care dau BAC-ul. Monica Anisie le-a urat succes tinerilor care dau cea mai importantă probă a vieții lor.

„Dragi absolvenți ai clasei a XII-a, mai este foarte puțin și veți participa la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat. Aveți emoții. Este firesc. Firesc și frumos în egală măsură, fiindcă fiecare moment important din viață trebuie trăit cu emoție. Bacalaureatul este un prag. Pragul dintre un spațiu protector, în care ați învățat cum să priviți lumea, cum să o înțelegeți, cum să vă situați în ea și un labirint, care este viața însăși. Este un prag, dar nu o graniță! Fiți încrezători în ceea ce știți și în ceea ce sunteți! Mult succes!”

Examenul de BAC, sesiunea iunie-iulie 2020, începe luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Marți, 23 iunie, se va desfășura proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializarii, este programată joi, 25 iunie.

Vrei sa comentezi?