Ministrul Educaţiei, Monica Anisie a declarat că există posibilitatea ca suspendarea cursurilor elevilor să fie prelungită în contextul crizei declanşate de noul coronavirus. De asemenea, aceasta a spus că elevii vor învăța online, de pe platforme puse la dispoziție de diverse companii.

Anisie a aminitit la Digi 24 că, de săptămâna viitoare, pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, vor fi lecţii transmise de postul public de televiziune.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile de Teleşcoală au loc dimineaţa. De la ora 9,00 – Limba şi literatura română, de la 9,30 – Matematică.

Cei de clasa a XII-a vor avea cursuri după-amiaza. De la 15,00 – Limba şi literatura română şi de la 15,30 – Matematică.

Cursurile pot fi urmărite atât la TVR 2, cât şi online, pe canalul de Youtube al TVR şi pe site-ul www.tvr.ro.

Pe de altă parte, părinții primesc zile libere dacă şcolile se închid din cauza unor situații speciale. Șeful statului a semnat sâmbătă decretul pentru promulgarea legii care prevede acest lucru.

Tot sâmbătă, Klaus Iohannis a anunțat că de luni va fi decretată stare de urgență. Astfel, există posibilitatea ca școlile să rămână închise și după 22 martie.

Vrei sa comentezi?