Rafi Peretz, Ministrul Educației din Israel a reușit să stârnească un val de critici după ce a declarat că terapia de conversie ar putea să funcționeze în cazul homosexualilor.

În cadrul unui interviu acordat unui post de televiziune israelian, acesta a fost întrebat dacă o persoană homosexuală ar putea fi convertită la a fi heterosexuală. Peretz a spus: „Cred că este posibil” și chiar ar fi propus studenților săi o astfel de practică.

Așa-numita terapie de conversie este blamată de cercetători, iar Ministerul Sănătății din Israel a declarat că poate provoca traume psihice. Și politicienii au reacționat. Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că nu reflectă poziția guvernului său.

Peretz a spus imediat că declarația sa a fost interpretată și că nu a spus niciodată că este în favoarea unei astfel de terapii.

Între timp, aproape 3.000 de cadre didactice au semnat o petiție prin care cer ca Peretz să fie dat afară din Minister. Profesorii au amenințat că vor intra în grevă dacă nu se întâmplă acest lucru.

În martie 2018, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care cere statelor membre ale Uniunii Europene să interzică prin lege o astfel de practică. Mai mult, cel puțin șase țări (Argentina, Brazilia, Ecuador, Malta, Elveția, Taiwan) interzic prin lege terapia de conversie.

Aceasta e o practică gândită să „vindece” persoanele gay prin consiliere și restricții aplicate stilului de viață.

Vrei sa comentezi?