Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, astăzi, că patru elevi au fost diagnosticați cu noul coronavirus, iar doi deja s-au vindecat.

Anisie spune că nu există un motiv pentru închiderea școlilor iar profesorii, elevii și părinții nu trebuie să intre în panică.

„Fac un apel la calm pentru părinți și cadrele didactice pentru că nu există motivul închiderii școlilor. Părinții sunt îndreptățiți să pună întrebări. Însă, trebuie să nu intrăm în panică, pentru că la momentul acesta, nu există decât patru cazuri confirmate, patru cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu coronavirus. Doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă. Am luat măsură închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile. Deci, la momentul acesta, fac un apel la calm pentru părinți și cadrele didactice pentru că nu există motivul închiderii școlilor”, a spus Monica Anisie, la Antena 3.

Ministrul Educației va avea o discuție cu reprezentanții inspectoratelor județene pentru a se asigura că sunt luate măsuri de prevenție în școli.

Vă reamintim, Consiliul Elevilor a cerut, astăzi, Ministerului Educaţiei să suspende cursurile timp de două săptămâni, pentru a fi prevenite îmbolnăvirile cu noul coronavirus.

Pe de altă parte, mai multe universități din țară și-au suspendat cursurile pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Vrei sa comentezi?