remus-pricopie

   Ministrul Educației a transmis public un mesaj cu ocazia Zilei Culturii Naționale. De asemenea, pe 15 ianuarie sărbătorim și 164 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.  

   Remus Pricopie a declarat că este un moment important pentru întreaga societate, cu semnificații majore pentru educația noastră, pentru cultura poporului român, dar și pentru identitatea noastră națională.  

   La nivelul școlii românești, momentele au fost marcate prin activități specifice, la care au participat elevi, profesori, părinți, oameni de cultură și reprezentanți ai comunităților locale.

   Iată mesajul lui Remus Pricopie în calitate de ministru al Educației:

„Cu acest prilej, vreau să mulțumesc tuturor elevilor, studenților și profesorilor din țară și din străinătate care, prin performanțele lor și prin munca de zi cu zi, promovează limba, spiritul și valorile culturii românești.

Într-o societate globală, a diversității și multiculturalității, performanțele pe care România le are în domenii precum educația, cercetarea, cultura și arta reprezintă cel mai puternic instrument de afirmare și consolidare a identității noastre naționale. Rolul Guvernului României în general și al Ministerului Educației în special este acela de a susține, a încuraja și a dezvolta acest instrument esențial pentru societatea secolului al XXI-lea.”

Vrei sa comentezi?