Luni au fost publicate rezultatele la examenul de Bacalaureat 2019.

Rata de promovare, la nivel național, înainte de contestaţii, este de 67,2%. Potrivit Ministerului Educației, este cea mai mică din ultimii 4 ani.

Șefa de la Educație, Ecaterina Andronescu a ținut să precizeze că este foarte nemulțumită de rezultatele obținute de elevi, așa că vrea “măsuri severe”.

Aceasta a declarat pentru Hotnews”Este un procent mic, foarte mic și nemulțumitor. Ceea ce ne determină să luăm măsuri mai severe cu pregătirea lor. În acelați timp rezultatele acestea reprezintă și consecința intrării lor la liceu cu note de 2, de 3 și de 4. Aici ajungem din păcate. Ei nu mai pot recupera decalajele și rezultatele se văd în nepromovarea de la examenul de bacalaureat”.

Ecaterina Andronescu vine și cu soluții. Mai exact, introducerea orelor remediale din clasa a IX-a şi planuri personalizate pentru fiecare elev.

Ministrul Educației a reacționat și în legătură cu numărul mare de absolvenți care au fost dați afară din examen pentru că au fost prinși în timp ce încercau să copieze. “84 de elevi au fost scoși din examen pentru tentativă de fraudă. Este absolut inacceptabil” a declarat Andronescu.

Elevii nemulțumiți de notele primite au depus contestații ieri.  

În perioada 9-12 iulie 2019 va avea loc rezolvarea acestora, urmând ca sâmbătă, 13 iulie 2019, să se afișeze rezultatele finale de la BAC.

Sursa foto: digi24

Vrei sa comentezi?