sorin-cimpeanu

   Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, că, începând cu luna septembrie 2017, indiferent cine va fi la conducerea ministerului, vor exista programe școlare revizuite la clasele V – IX, integral la toate disciplinele, inclusiv în ceea ce privește lecturile obligatorii.

   Cîmpeanu a precizat că luna ianuarie 2016 vor trebui să fie finalizate planurile cadru pentru programele școlare clasele V – XII, prioritate având clasele V – IX. După aceea se va trece, în perioada ianuarie – noiembrie 2016, la revizuirea programelor școlare, inclusiv a lecturilor obligatorii, a mai spus Cîmpeanu.

   Ministrul Educației a fost întrebat de o jurnalistă cum este posibil ca într-o carte care este lectură obligatorie de clasa a IX-a, „Travesti” de Mircea Cărtărescu, să fie folosite cuvinte obscene.

   „Din păcate nu cunosc fiecare programă școlară în parte. Mulțumesc pentru sesizare. Legat de disciplina pe care ați menționat-o la clasa a IX-a, începând cu luna septembrie 2017 vom avea, vă garantez acest lucru indiferent cine va fi la conducerea ministerului, programe școlare revizuite la clasele a V-a – a IX-a, integral la toate disciplinele”, a spus Cîmpeanu.

Vrei sa comentezi?