consultatii-obligatorii-pana-la-varsta-majoratului

   Minorii vor beneficia de 26 de consultații obligatorii până la vârsta majoratului. Așa prevede proiectul de norme privind pachetele de servicii medicale de pe site-ul Casei Națioanele de Asigurări de Sănătate.

   Consultațiile vor fi realizate la externarea din maternitate, la o lună, două luni și patru luni, la domiciliul copilului. Se vor face din nou la șase, nouă, 12, 15, 18 și 24 de luni, iar ulterior anual, până la majorat.

   Consultația preventivă a minorilor cuprinde, între altele, evaluarea practicilor nutriționale, evaluarea dentiției și igiena orală, dar și identificarea eventualelor deficiențe de creștere și dezvoltare.

   Se dorește astfel depistarea riscului de autism dar și eventuale semne ale obezității.

  Mai târziu, după vârsta de 14 ani, fetele vor fi informate și despre avantajele beneficiile vaccinării opționale anti-HPV și vor fi primi sfaturi legate de nutriție, fumat, alcool, sau droguri.

  Pe de altă parte, copiii ar putea benefiica de tratamente stomatologice gratuite până la vârsta de 18 ani, iar după această vârstă, pentru unele intervenții, ar putea plăti doar 40%.

Vrei sa comentezi?