mircea-cartarescu

    Mircea Cărtărescu a primit Premiul orașului Leipzig pentru Armonie Europeană datorită trilogiei „Orbitor”, potrivit Deutsche Welle.

    Trilogia „Orbitor” a lui Mircea Cărtărescu proiectează cititorul în lumea suprarealistă și dezvăluie absurditățile comunismului în România, mai scrie publicația germană.

    A scrie este un mod de „păstrare a libertății interioare într-un regim totalitar”, a declarat Mircea Cărtărescu într-un interviu pentru Deutsche Welle.

   Scriitorul și profesorul universitar de literatură din București, în vârstă de 58 de ani, e considerat o variantă potrivită pentru Premiul Nobel de The Independent și alte multe publicații, munca sa fiind tradusă în mai mult de zece limbi, mai notează Deutsche Welle.

    Premiul Leipzig pentru Carte, decernat miercuri, 11 martie, omagiază personalitățile care au construit poduri culturale între Europa de Vest, Centrală și de Est. Cele trei volume din „Orbitor” au fost traduse în limba germană și publicate în Viena, iar primul volum a fost tradus și în limba engleză în 2013 și publicat în New York.

Vrei sa comentezi?