Ambasadorii-talentului-2016-nk

   MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a 11-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Programul, derulat pe plan național pe bază de concurs de proiecte, pune la dispoziția tinerilor talentați și cu rezultate bune în domeniul sportului și cel al artelor un fond de 350.000 de lei acordat de MOL România.

   Din finanțarea totală, 160.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului. Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.

   Solicitările pot fi depuse până pe 18 iunie 2016. Expoziția comună a tinerilor artiști plastici din Iași, București, Târgu Mureș, Corbeni (Argeș) și Bacău, sponsorizați în anii anteriori, a marcat evenimentul lansării ediției 2016 a Programului MOL de promovare a talentelor.

   „Prima expoziție comună a tinerilor artiști plastici sustinuți în anii anteriori prin acest program este o bucurie pentru noi și dorim să fie un eveniment important în viața lor. De asemenea, ne bucurăm că în ultimii patru ani am contribuit la performanța unui sportiv care în acest an participă la Jocurile Olimpice. Dorim ca prin aceste exemple să arătăm tinerilor că talentul și munca lor își găsesc apreciere și susținere”, a declarat Kinga Daradics, CEO & Country Chairman MOL Romania.

   Tinerii talentați care au nevoie de sponsorizare se pot înscrie în program atât individual, cât și în cadrul unor echipe sportive sau ansambluri artistice.

   Dintre beneficiarii ediției a 10-a, 2015, a programului au obținut rezultate deosebite scrimera Amalia Tătăran, atleta Andrea Miklós, înotătorul Robert Glință, violonista Mălina Ciobanu, artiștii plastici Ada Ciontu și David Alexandru, alpinista Dor Geta Popescu.

   La expoziția comună care a marcat evenimentul de lansare au participat tinerii artiști plastici David Alexandru (Iași), Sorina Călinescu și Ștefania Călinescu (Corbeni, Argeș), Ada Ciontu (București), Csibi Melinda și Szitai Eszter (Târgu Mureș), Ștefana Georgiana Melinte și Cristian George Melinte (Roșcani, Iași), Vanessa Onea (Bacău).

   Zece beneficiari ai ediției precedente au fost acreditați pe o perioadă de un an drept ambasadori ai Programului MOL de promovare a talentelor. „Corpul diplomatic” al talentului este coordonat de patinatorul de viteză Imre Emil, singurul medaliat cu aur al României la Festivalul Olimpic de iarnă al Tineretului European. Ambasadorii programului sunt: David Alexandru – desen, pictură; Benedicta Cadărinterpretă nai; Andrei Gafița – atlet, marș; Mădălina Ivancia – violonistă; Andreea Lupu – scrimă, spadă; Ștefan Orheanu– dans irlandez; Szitai Eszter – pictură, email; Amalia Tătăran – scrimă, sabie; Andreea Verdeșgimnastică ritmică.

   În cadrul celor zece ediții anterioare ale programului, MOL România a acordat 1.090 de sponsorizări în valoare de peste 2.500.000 de lei unui număr de 1.664 de sportivi și tineri artiști din toată țara, unii dintre ei obținând finanțare de mai multe ori.

   Pentru mai multe detalii, click AICI

Vrei sa comentezi?