esec la bac

    Nivelul scăzut de educație al mamei poate determina eșecul unui elev la BAC.

    Așa arată un studiu realizat in cadrul unei teze de masterat la Facultatea de Psihologie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, scrie Agerpres.

    Problemele atenționale și o gândire de tipul “trebuie și nu concep altfel” se numără de asemenea printre cei mai importanți factori care determină rezultate slabe la examenul maturității.

     Ideea studiului a pornit de la ratele scăzute de promovare a Bacalaureatului în ultimii ani.

   Analiza a fost realizată pe două grupe egale de câte 30 de tineri, dintre care unii au promovat BAC-ul, iar ceilalți l-au picat. Au fost luați în calcul indicatori precum vârsta, sexul, etnia, situația socio-economică, dar și optimismul și educația părinților.

   Daniel David, directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, a declarat că educația scăzută a mamei duce la cogniții iraționale, care la rândul lor conduc la rezultate scăzute la Bacalaureat.

   Este foarte probabil ca modelul comportamental al mamei să lase amprente mai puternice asupra copiilor decât cel al tătălui, deoarece mamele sunt cele care petrec mai mult timp cu copiii.

Vrei sa comentezi?