Print

O noapte, peste 300 de orașe europene, sute de oameni de știință și experimente în direct la Noaptea Cercetătorilor 2013.

Vino pe 27 Septembrie în București, Suceava, Piatra Neamț, Tulcea, Sinaia, Brașov și Oradea și vei afla ce înseamnă să fii om de știință.

Cercetătorii vor face o demonstrație în direct a activității lor de laborator iar organizatorii sunt pregătiți cu jocuri și concursuri care, cu siguranță, vor trezi cercetătorul din tine.

Renumite institute de cercetare, precum Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport, Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor, Institutul de Fizică Atomică, Inspectoratul General al Poliției, sau Facultatea de Geografie, împreună cu parteneri preocupați de știință și cercetare, precum Discovery Channel, vor fi prezenți la eveniment, cu demonstrații practice, experimente și concursuri pentru copii între 9 și 99 de ani.

Noaptea Cercetatorilor 2

Vizitatorii vor avea ocazia să afle cum funcționează roboții, cum pot conduce o mașină doar cu puterea minții, ce înseamnă să fii cercetător și vor putea să participe la concursurile și provocările științifice din timpul evenimentului.

Evenimentul se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene, și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Până la data evenimentului, sunt așteptate și ultimele înscrieri în concursul Laboratorul anului 2099, care dă șansa pasionaților de știință să ne arate perspectiva lor asupra laboratorului viitorului.

Pentru mai multe informații despre concurs, orașele organizatoare și program vizitați  www.noapteacercetatorilor.eu și www.facebook.com/ResearchersNightRomania

 

Vrei sa comentezi?